مقالة نگاهی گذرا بر ادبیات غرب

مقالة نگاهی گذرا بر ادبیات غرب مقالة نگاهی گذرا بر ادبیات غرب

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 19 KB

تعداد صفحات : 29

بازدیدها : 175

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

مقالة نگاهی گذرا بر ادبیات غرب

مقالة نگاهی گذرا بر ادبیات غرب

فهرست:

تاثیر ادبیات فارسی بر شاعران غربی

ادبیات كهن فارسی و مطالعات غربی ها

تاثیر ادبیات اسلامی بر شاعران غربی

غرب در تقابل با مولوی و گونه ادبی صوفی

نمایشنامة «آنتونی و كلئوپاترا» اثر ویلیام شكسپیر


تاثیر ادبیات فارسی بر شاعران غربی

ادبیات فارسی بر نویسندگان و فرهنگ های بسیاری فراتر از مرزهای خود تأثیرگذار بوده است. غنای ادبیات این مرز و بوم تا به حدی است كه بسیاری از مراكز بزرگ دانشگاهی جهان، از برلین تا ژاپن، برنامه های ثابتی با عنوان «مطالعات فارسی» با هدف بهره مندی از میراث ادبی ایران در نظر گرفته اند تا به قول ای.جی. براون «قضاوتی نامناسب در مورد فعالیت های اندیشمندانه و ذهنی این ملت باهوش و با استعداد» نداشته باشند. ال.پی.الول ساتن، پروفسور برجسته و سرشناس مطالعات فارسی در دانشگاه ادینبرو معتقد است: «شعر فارسی یكی از غنی ترین ادبیات های شعری جهان است.» پروفسور دیك دیویس، استاد دانشگاه ایالتی اوهایو نیز در این مورد می گوید: «ادبیات فارسی به تناسب گستره خود، بیش از آثار ادبی هر زبان دیگری در ساختار و كلیشه های ضرب المثل های انگلیسی نفوذ كرده است.»

ادبیات كهن فارسی و مطالعات غربی ها

مطالعات تخصصی غربی ها بر روی ادبیات اوستایی و ادبیات كهن فارسی در قرن هیجدهم آغاز شد و محققین به بررسی آثار زرتشتی آمده از شرق پرداختند. آنكتیل دوپرون فرانسوی برای اولین بار وندیداد را در سال 1975 ترجمه كرد و آثاری از سر ویلیام جونز و سیلوستر دوساسی در خصوص متون پهلوی به چاپ رسید. در قرن نوزدهم نیز برخی محققان از جمله گروتفند، عضو انجمن سلطنتی گوتینگن، به ترجمه و رمزگشایی متون كهن میخی پرداختند.
شدت و عمق نفوذ ادبیات فارسی در فرهنگ و ادب غرب زمانی آشكار می شود كه بدانیم به گفته كریستوفر دكر، استاد دانشگاه كمبریج، «محبوب ترین اشعار در دوره ویكتوریا و یكی از محبوب ترین اشعار در زبان انگلیسی رباعیات خیام بوده است. گواه این ادعا آن است كه در ویرایش سال 1953 از كتاب جملات قصار آكسفورد، 188 قطعه از رباعیات ذكر شده كه از این تعداد 59 مورد رباعیات كامل هستند كه در حدود دوسوم از كل آثار خیام را تشكیل می دهند.» جالب تر آن كه آثار شكسپیر و یا نسخه رسمی انجیل نیز تا این حد مورد استناد قرار نگرفته اند.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید