مقاله بررسی پیامدهای جهانی شدن بازارهای مالی

مقاله بررسی پیامدهای جهانی شدن بازارهای مالی مقاله بررسی پیامدهای جهانی شدن بازارهای مالی

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 73 KB

تعداد صفحات : 23

بازدیدها : 239

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

مقاله بررسی پیامدهای جهانی شدن بازارهای مالی در 23 صفحه ورد قابل ویرایش

مقاله بررسی پیامدهای جهانی شدن بازارهای مالی در 23 صفحه ورد قابل ویرایش 

پیامد جهانی شدن بازارهای مالی

مقدمه:

در مسیر زندگی انسان بعضی اوقات شرایطی پیش می آید مجبور می شود بین « آنچه كه بود و آنچه كه از این به بعد خواهد بود» یكی را انتخاب كند و گاهی این شرایط پدید آمده طوری است كه انسان ناگزیر است كه حتماً دست به انتخاب بزند كه میزان صحت این انتخابها و انطباق آن با حقیقت می تواند عامل تعیین كننده ای برای رسیدن به كمال و سعادت انسانی باشد. از طرفی درستی هر انتخابی نیز تابعی از میزان شناختی است كه انسان از اطراف خودش و شرایط قدیم و جدید دارد. مسئله جهانی شدن نیز اصطلاحی است كه خبر از پایدار شدن شرایط جدیدی در عرضه روابط بین المللی می دهد كه كشورها و بازیگران این عرصه ناگزیر به اتخاذ سیاستی خواهند بود كه در بردارنده منافع آنها باشد از طرفی از ضرورتهای توسعه هر كشوری شناخت دگرگونیهای جهانی و شكل دادن این دگرگونیها بر اساس خواست و منافع ملی است. نكته مهمی كه باید به آن توجه شود این است كه جهانی شدن واقعیت دارد و یافته ذهن بعضی نویسندگان و نظریه پردازان نیست.

جهانی شدن فرایندی است كه قابلیت تبدیل به فرصتی برای منافع ملی ما و تهدیدی بر ضد منافع را خواهد داشت و اینكه كدام روی سكه روی دهد بستگی مستقیم به نحوه مواجهه ما با آن دارد.

مقاله حاضر سعی در ایجاد زمینه مناسب برای شناساندن جهانی شدن مالی (    Financil Globalization) و نقش حسابداری بین المللی در این میان دارد.

تعریف كلی جهانی شدن

برخی از صاحبنظران در تعریف پدیده جهانی شدن به جنبه اقتصادی آن تاكید ورزیده و اقتصاد واحد جهانی و پیامدهای آن را به عنوان جهانی شدن آورده اند و برخی دیگر از اندیشمندان نیز سعی كرده اند جهانی شدن را به عنوان یك مفهوم سیاسی تعریف كنند، (فوكویاما) كه در كتاب ( پایان تاریخ) به جهانی شدن الگوی حكومتی دموكراسی لیبرال اشاره كرده و آن را شكل نهایی حكومت بشری قلمداد می كند و صاحبنظران دیگر نیز به تبیین این مفهوم در چارچوب تحولات اقتصادی ، سیاسی و زیست محیطی پرداخته اند.

با مطالعه در این زمینه در می یابیم كه جهانی شدن در ابعاد مختلف و گوناگون نظیر اقتصاد، سیاست، فرهنگ.... تعریف خاص خود را دارد و یا به عبارت دیگر چون جهانی شدن به تكامل نرسیده است و تا زمانی  كه رشد و حركت مداوم آن متوقف نشود نمی توان تعریف كامل و كلی ارائه داد.

جهانی شدن بازارهای مالی هر روز توسعه بیشتری می یابد. توسعه بازارهای مالی بین المللی و افزایش حجم معاملات در بازارهای خارجی و بازارهای سرمایه یك واقعیت غیر قابل انكار است. پیشرفت در فن آوریهای ارتباطی  اطلاعاتی، آزاد سازی دربازارهای سرمایه و ارائه ابزارهای جدید مالی باعث تحرك بیشتر گردش بین المللی سرمایه و راهنمایی برای افزایش توسعه و كارایی در بازارهای مالی بین المللی است.

شواهد تجربی نشان می دهد كه مرزهای بومی موانعی در راه جریانهای بین المللی سرمایه محسوب می شوند. پرتقوی سرمایه گذاران در كشورهای صنعتی به سمت دارایی های بومی (Home bios puzle) بوده و پس اندازهای ملی عمدتاً توسط صنایع ملی جذب می شود (Feldstein Horioka paradox) از سوی دیگر میزان جریانهای خالص سرمایه روند افزایشی نداشته است. توسعه جهانی شدن مالی را می توان از جنبه های مختلف نظیر معاملات خارج تراز نامه ای  (OFF- balance) و ابزارهای مشتقه (Derivatives) كه امكان تسهیم ریسك را بین داراییهای اساسی فراهم آورده است، بررسی كرد.

 افزایش در معاملات مالی بین المللی دارای دو بعد اساسی است:

الف) افزایش  تحرك و پویایی پس اندازها كه باعث بهبود كارایی در تخصیص منابع می شود.

ب) اثرات معاملات بین المللی كارایی ریسك انتقال را بهبود می بخشد. به عبارت دیگر، به واسطه توسعه معاملات ، قیمت دارایییهای مالی در بین كشورها، به صورت هموارتری نسبت به گذشته عمل می كند و این شواهد دلیل بر جهانی شدن بازارهای مالی است.

چگونگی و جهت حركت و توسعه جهانی شدن بازارهای مالی در آینده، كاربردهای مهمی برای جهت دهی به سیاستهای پولی توسط بانكهای مركزی دارد. به عنوان مثال، چنانچه بازارهای مالی یكپارچه تر و جریانهای بین المللی سرمایه فعالتر شود، سیاست پولی مستقل برای تحقق اهداف بومی، آزاد سازی تحرك سرمایه و نرخهای ثابت تسعیر ارز را نمی توان به طور همزمان با هم داشت. علاوه بر این اتخاذ سیاست محافظه كارانه نیز ممكن است با مسائل جدیدی در زمینه ثبات سیستم مالی به واسطه افزایش روابط بین المللی بر روی قیمت دارایی ها روبه رو شود.

مفهوم جهانی شدن مالی

قبل از آن كه به تعریف جهانی شدن بازارهای مالی بپردازیم. ضروری است ابتدا تفاوت بین دو اصطلاح جهانی شدن بازارهای مالی و بین المللی شدن بازارهای مالی
 (Financil internationalization) را به وضوح مشخص كنیم .

بین المللی شدن بر شرایطی دلالت دارد كه معاملات خارجی مشخصی افزایش می یابد و جهانی شدن بر شرایطی دلالت دارد كه اقتصاد همه كشورها به خصوص بازارهای مالی آنها آنچنان یكپارچه می شوند كه یك بازار جهانی واحد را به وجود می آورند. برای مثال وقتی كشوری مكانیسم واحدی را برای واردات محصولات كشاورزان به منظور حمایت از بخش كشاورزی بومی خود در نظر می گیرد، ممكن است بین المللی شدن توسعه یابد، ولی جهانی شدن نمی تواند توسعه یابد.

حال بر اساس این تعریف به بررسی حال و آینده جهانی شدن بازارهای مالی
 می پردازیم.

اگر بر سر راه تجارت موانعی وجود نداشته باشد، كشورها می توانند به تولید محصولاتی كه دارای مزیت است اقدام كنند و بازارهای جهانی نیز به سبب صادرات كالاهای مختلف رونق می گیرد. به هر حال عواملی وجود دارد كه مانع تجارت آزاد هستند.
« جان دانیگ  ( John Dunning) » این موانع را به موانع ساختاری و موانع معاملاتی طبقه بندی و آنها را به عنوان عوامل شكست بازار معرفی كرده است.

موانع ساختاری بازار اغلب به علت اعمال و دخالتهای دولت پدید می آید. دولتها ممكن است از جریان آزاد كالاها و خدمات به دلایل زیر جلوگیری كنند:

- كم كردن نرخ بیكاری با جلوگیری از واردات كالا

- حمایت از صنایع كوچك با هدف صنعتی كردن اقتصاد

- ارتباطات سیاسی با دیگر كشورها

- مسائل مربوط به تراز پرداختها و موانع بر سر راه واردات می تواند باعث كاهش كسری تجاری شود.

به منظور محدود كردن جریان آزاد كالا و خدمات، دولتها از سیاستهای تعرفه ای و حمایت یارانه ای ( غیر تعرفه ای) كمك می گیرند. به این بیان كه با بستن تعرفه بر روی كالاهای وارداتی، قیمت آنها در مقابل محصولات بومی افزایش می یابد. تعرفه ها یك منبع در آمدی برای كشورها به خصوص كشورها ی در حال توسعه محسوب می شوند.

سازمان تجارت  جهانی (WTO)  با ارائه موافقنامه عمومی در مورد تعرفه ها و تجارت   (GATT) برای كاهش و حذف تعرفه های اعمال شده بر روی واردات توسط كشورها مقررات خاصی وضع كرده است. WTOو GATT در نحوه بر خورد با موانع غیر تعرفه ای نظیر یارانه ها، دستكاری نرخ مبادله، استانداردهای اختیاری و موانع اداری با مشكلات جدی مواجه هستند.

ابعاد حسابداری راهبرد جهانی شدن

 یك سیستم كنترل مدیریتی باید منعكس كننده شرایط مختلف محیطی در هر یك كشورها و به طور همزمان برآورده نیاز كشورها و بنگاهها و همچنین منطبق با راهبرد جهانی شدن و ساختار سازمانی باشد.

وجود شرایط بالقوه زیاد لزوم درك از حسابداری بین المللی را مطرح می كند. هر چه وابستگی متقابل اقتصادها  افزایش می یابد، نیاز بیشتری برای ارائه خدمات بین المللی حسابداری به بنگاههای بین المللی توسط حسابداران احساس می شود. همچنین همه استفاده كنندگان از صورتهای مالی، نیاز به كسب اطلاعات از حسابداری بین المللی برای درك گزارشهای بنگاهها دارند. در مجموع هر شخصی اعم از تهیه كننده، حسابرسی كننده و استفاده كننده صورتهای مالی بنگاههای دارای عملیات بین المللی نیاز دارند كه حسابدار بین المللی را بیشتر بشناسند و این اهمیت حسابداری بین المللی را به وضوح نمایان می سازد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید