مقاله تلویزیون و رسانه های خبری

مقاله تلویزیون و رسانه های خبری مقاله تلویزیون و رسانه های خبری

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 15 KB

تعداد صفحات : 31

بازدیدها : 220

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

مقاله تلویزیون و رسانه های خبری

تلویزیون و سایر رسانه های خبری

تلویزیون و مطبوعات: در نیمه دوم دهة 1950 رسانه های اطلاعاتی «سمعی – بصری» - رادیو و تلویزیون – عقب ماندگی شان را [ از نظر كمی ] نسبت به مجموع تیراژ نشریه های روزانه جبران كردند و از آنها نیز فراتر رفتند. در سال 1957 بیش از 250 میلیون گیرندة رادیو و تعداد قابل توجهی گیرندة تلویزیون در جهان، وجود داشت، در حالی كه تیراژ تمامی نشریه های روزانه بالغ بر 225 میلیون بود. بیست سال بعد، مجموع گیرنده های رادیو و تلویزیون به مرز 5/1 بیلیون دستگاه رسید. بر تیراژ مطبوعات نیز افزوده شد. براساس گزارش یونسكو، در سال 1964 در سراسر جهان، مجموعاً 328 میلیون شماره نشریه روزانه به چاپ رسید. اكنون مجموع تیراژ نشریه های روزانه، از مرز 400 میلیون شماره فراتر رفته است. در دورة پیشرفت بیش از اندازة رادیو، و بعداً تلویزیون، نوع نشریه های روزانه و تیراژ آنها نیز در سراسر دنیا رو به افزایش بود؛ اما این افزایش نسبت به میزان رشد رسانه های سمعی – بصری به طور چشمیگری كندتر بود.

تلویزیون،‌مقاومترین مانع بر سر راه رشد مطبوعات و ازدیاد تیراژ آن بوده است؛‌اما این نكته را نیز باید در نظر داشت كه حتی پیش از آنكه تلویزیون به صورت رقیبی سرسخت درآید، نوع و تیراژ مطبوعات در كشورهای پیشرفتة صنعتی رو به كاهش بود. علل این كاهش پیش از هر چیز، عبارت بود از: انحصاری شدن روز افزون مطبوعات؛ از میدان به در رفتن بسیاری از نشریه های مستقل در طی رقابت و مبارزه ای سرسختانه با این انحصارطلبی؛ و تمركز قدرت مطلق و سرنوشت ساز در دست بنگاههای انتشاراتی عمده. رادیو از اواسط دهه 1920 و تلویزیون از دهة 1950 از نفوذ مطبوعات كاسته و آن را تضعیف كرده است.

تلویزیون،‌به سرعت برتریهایش را بر مطبوعات به منصة ظهور رساند: واكنش سریع نسبت به رویدادها؛ ارائه اخبار از طریق تصویر؛ و پخش تبلیغات و آگیهای مؤثر. در این باره، انریك ملون مارتی نز نمونه ای واقعی ارائه می دهد:‌به هنگام مراسم تشییع جنازه رنه كاتی؛ رئیس جمهور وقت فرانسه – كه در سال 1963 در هاور برگزار شد، روزنامة عصر فرانسه – فرانس سوار – به منظور تهیه گزارشی ،‌دو خبرنگار و دو عكاس را در اتومبیلی ویژه به محل اعزام كرد؛ اما به رغم كوشش و كارآیی فوق العاده افراد اعزامی، روزنامه یاد شده در نخستین شماره اش عكسی را كه از صفحة تلویزیون گرفته شده بود، همراه با گزارشی براساس تفسیری كه به طور زنده از تلویزیون پخش شده بود، به چاپ رساند. روزنامه ها در سایر كشورها همین گونه عمل كردند.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید