تحقیق مدیریت منابع ضایعات شهری

تحقیق مدیریت منابع ضایعات شهری تحقیق مدیریت منابع ضایعات شهری

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 136 KB

تعداد صفحات : 43

بازدیدها : 366

برچسبها : مدیریت منابع زاید ضایعات شهری مدیریت زباله

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق مدیریت منابع ضایعات شهری جهت افزایش بهره وری، حفظ سیمای شهر، آگاهی مردم و پیدا کردن مناسب ترین و اقتصادی ترین روش جمع آوری مواد زاید

مدیریت منابع ضایعات شهری هدف : افزایش بهره وری، حفظ سیمای شهر، آگاهی مردم و پیدا کردن مناسب ترین و اقتصادی ترین روش جمع آوری مواد زاید

بخشهایی از متن تحقیق

تعریف زباله

پس ماند و باقیمانده حاصل از تولید یا تغییر شکل چیز های دیگر و نیز آنچه قبلاً استفاده شده و دیگر قابل استفاده نیست.

زباله انواعی دارد، بخش هایی که تولید کننده زباله هستند، متفاوتند. با توجه به اینکه زباله در چه بخشی تولید می شود، زباله ها به سه دسته قابل تقسیم اند:

1. شهری

2. صنعتی

3. خطرناک

1. زباله های شهری: زباله هایی است که توسط قسمت های مختلف شهر مثل منازل، ادارات و ... تولید می شود و خود به پنج قسمت عمده تقسیم می شوند.

الف) پسماند های غذایی که مهمترین قسمت زباله است زیرا از یک سو به دلیل تخمیر و فسادپذیری سریع، بوی نامطبوع تولید کرده و محل مناسبی برای رشد و تکثیر مگس و سایر حشرات و جوندگان موزی می شود و از سوی دیگر به دلیل قابلیت تهیه کمپوست (کود) حائز اهمیت است.

از طرفی میزان این پسماند ها در زباله های ایران 35 تا 76 درصد گزارش شده است.

ب) آشغال: به بخش فساد ناپذیر زباله (به جزء خاکستر) آشغال گفته می شود.آشغال ها به دو بخش قابل اشتعال و غیر قابل اشتعال تقسیم می شود.

ج) خاکستر که به باقیمانده حاصل از سوزاندن زغال، چوب و دیگر مواد سوختنی گفته می شود.

د) زایدات ساختمان سازی که به مواد باقیمانده از فعالیت های ساختمانی و راهسازی اطلاق می شود که در زبان عامیانه به آن نخاله های ساختمانی گفته می شود.

ه) زایدات ویژه: منظور از این زایدات مواد حاصل از جارو کردن معابر، خیابان ها، برگ درختان، اجساد حیوانات مرده و مواد به جای مانده از وسایل نقلیه است.

2. زباله های صنعتی: مواد زاید ناشی از فعالیت های صنعتی هستند و معمولاً شامل فلزات، مواد پلاستیکی، مواد شیمیایی و بالاخره زباله های ویژه و خطرناکی هستند که عمل جمع آوری، حمل و نقل و دفع آنها ضوابط ویژه ای دارد. مثل مواد باقیمانده از غنی سازی اورانیوم که زباله های باقیمانده از این عملیات خودداری تشعشعات خطرناکی است.

3. زباله های خطرناک: بر اساس تعریف آژانس حفاظت محیط زیست (EPA) زباله های خطرناک به مواد زاید جامدی گفته می شود که بالقوه خطرناک بوده و یا اینکه پس از طی مدتی موجبات خطر را برای محیط زیست فراهم می کند و یکی از مشخصه های زیر را داراست:

قابلیت انفجار، احتراق، خوردگی، واکنش پذیری، سمی بودن و... .

بعد از آشنا شدن با مفهوم زباله و انواع آن وارد بحث اصلی که همان مدیریت مواد زاید شهری است می شویم و در ابتدا تعریفی برای این عنوان ارائه می دهیم.

مدیریت مواد زاید شهری عبارتست از مقررات منسجم و هماهنگ در زمینه کنترل، تولید، ذخیره، حمل و نقل، پردازش و دفع مواد زاید جامد که منطبق بر بهترین اصول اقتصادی، بهداشتی و زیست محیطی است.

در این راستا به چند مفهوم الزامی است

1- مفهوم جمع آوری زباله

2- مفهوم دفع زباله

3- مفهوم بازیافت زباله

که ما به هر کدام به صورت جداگانه ای رسیدگی می کنیم.

جمع آوری زباله

جمع آوری و حمل و نقل زباله یکی از مهمترین عملیات مدیریت مواد زاید جامد است. طبق محاسبات انجام شده حدود 80 درصد کل مخارج مدیریت مواد زاید شهری مربوط به جمع آوری زباله است که درصد بالایی از این مقدار مربوط به حقوق کارگران و نیروی انسانی است به همین جهت اصلاح، بهینه سازی و مکانیزه کردن سیستم جمع آوری و حمل زباله ضمن تسریع در عملیات، هزینه و نیروی انسانی کمتری را نیاز خواهد داشت. ...

ضایعات، بازیافت و طرحی برای محیط زیست، نقش بازارها و ابزارهای سیاست

توصیف بازیافت پذیری

ما یک توصیف ساده و جامع را از بازیافت پذیری محصول می پذیریم. درجه ای که یک محصول بازیافت پذیر است توسط شاخص عددی P نشان داده شده است، که هزینه بازیافت محصول را تعیین می کند. این رفتار بازیافت پذیری از Calcatt & walls پیروی می کند، اما این فرق دارد با چیزی که Fullerton & WU تعبیر نمودند بازیافت پذیری را به عنوان نسبتی از محصول که قابل بازیافت است.

اگر چه هر کدام از این تعبیرها به سختی برای تمام محصولات صحیح است، ما احساس می کنیم که روش هزینه برای بیشتر کالاها واقع بینانه تر است.

تقریبا هر محصولی به طور فنی قابل بازیافت است، اما بیشتر محصولات برای بازیافت گران قیمت هستند و بیشتر تغییراتی که تولید کننده ها می توانند ایجاد کنند که یک محصول به نسبت یک محصول بازیافت شده افزایش نیابد، اما ترجیحاً پایین آوردن هزینه محصول بهترین راه است و این تغییران گسترده هستند.

برای مثال هزینه بازیافت بسته های پلاستیک کمتر است. در صورتی اگر آلودگی هایی که به آسانی از بسته بندی ها جدا نمی شود اجتناب ناپذیر باشد، اگر انواع پلاستیک های ویژه اجتناب شده باشد و اگر روش های ویژه تولید استفاده شود. ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید