دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 51 KB
تعداد صفحات : 12
بازدیدها : 243
برچسبها : دانلود مقاله مقاله کیفرزدایی اطفال قانون مجازات اسلامی کیفر زدایی نوجوانان
مبلغ : 9900 تومان
خرید این فایلچکیده
به نظر می رسد با توجه به حساسیت موضوع مسئولیت کیفری و کیفر زدایی از اطفال در قانون مجازات اسلامی و نوآوری های موجود در لایحه مسئولیت کیفری اطفال، لازم الاجرا شدن این لایحه، نوید بخش مرتفع شدن بسیاری از اشکالات قانون مجازات اسلامی است. به دلیل اینکه کودکان و نوجوانان به اقتضای سنشان در مسائل کیفری به ویژه جرائم نوپیدا و پیچیده امروزی، رشد و توانایی فکری لازم را ندارند. مقنن در ماده ۴۹ ق.م.ا. اطفال را در صورت ارتکاب جرم صرفاً قابل تربیت آن هم توسط والدین و کانون اصلاح و تربیت دانسته و در تبصره ۲ همان ماده تنبیه بدنی را به عنوان یک ابزار تربیتی مجاز دانسته است.
...
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
سن مسئولیت کیفری در نظام حقوقی ایران
مسئولیت کیفری اطفال در قانون مجازات اسلامی
نوآوری های لایحه قانون مجازات اسلامی در زمینه مسئولیت کیفری اطفال
مسئولیت کیفری کودکان در قانون جدید مجازات اسلامی مصوب 1392
نتیجه گیری
منابع
قانونگذار در ماده 49 قانون مجازات اسلامی در باب مسئولیت کیفری اطفال در صورت ارتکاب جرم مقرر می دارد: اطفال در صورت ارتکاب جرم، مبرا از مسئولیت کیفری هستند و تربیت آنان با نظر دادگاه به عهده سرپرست اطفال و عندالاقتضای کانون اصلاح و تربیت اطفال می باشد و در تبصره 2 همان ماده قانونی اظهار می دارد: هرگاه برای تربیت اطفال بزهکار، تنبیه بدنی آنان ضرورت پیدا کند، تنبیه بایستی به میزان و مصلحت باشد .
قانونگذار در این ماده ، اطفال را از مسئولیت کیفری مبرّا و فاقد اهلیت جزایی می داند و مطابق آن نباید هیچ گونه مجازاتی بر اطفال تحمیل شود.
....
در زمینه حذف تعزیر افراد نابالغ؛ ماده 139 لایحه قانون مجازات اسلامی مقرر می دارد: مسئولیت کیفری تنها زمانی محقق است که فرد حین ارتکاب جرم، عاقل، بالغ و مختار باشد . مفهوم این ماده این است که هرگاه فرد حین ارتکاب جرم عاقل یا بالغ و یا مختار نباشد، مسئولیت کیفری ندارد. این مفهوم درباره افراد نابالغ در ماده 145 لایحه به صراحت این گونه بیان شده است: افراد نابالغ دارای مسئولیت کیفری نیستند . اطلاق این ماده در نفی مسئولیت کیفری افراد نابالغ شامل همه ابواب حدود، قصاص و تعزیرات می شود.
تفاوت مهمی که در این لایحه، نسبت به قانون مجازات اسلامی وجود دارد اینکه این اطلاق در لایحه مقید نشده است و تعارض موجود در قانون مجازات اسلامی در اینجا وجود ندارد و در هیچ یک از ابواب لایحه قانون مجازات اسلامی برای افراد نابالغ تعزیر معین نشده است.
...
خرید و دانلود آنی فایل