پایان نامه رابطه ارتباطات سازمانی و هوش معنوی کارکنان بانک صادرات

پایان نامه رابطه ارتباطات سازمانی و هوش معنوی کارکنان بانک صادرات پایان نامه رابطه ارتباطات سازمانی و هوش معنوی کارکنان بانک صادرات

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 439 KB

تعداد صفحات : 139

بازدیدها : 271

برچسبها : ارتباطات سازمانی هوش معنوی پایان نامه

مبلغ : 13000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه پایانی و تحقیق سنجش میزان ارتباطات سازمانی و بررسی رابطه بین ارتباطات سازمانی و هوش معنوی کارکنان (مورد مطالعه بانک صادرات مغان)

هدف ار انجام این تحقیق، سنجش میزان هوش معنوی و بررسی رابطه بین هوش معنوی و ارتباطات سازمانی کارکنان بانک صادرات است و رابطه هر یک از مولفه های هوش معنوی را بر ارتباطات سازمانی می سنجد.

عصر کنونی دوره دگرگونی های شتابنده و غیر قابل پیش بینی است. وضعیت کنونی در جامعه ما بیانگر عدم توانایی این سازمان ها در پیش بینی و مقابله با این تحولات و پیچیدگی هاست. سازمان ها برای اینکه بتوانند با تهدیدات محیطی مقابله کرده و از فهرست های احتمالی بهره برداری کنند باید ظرفیت ها و توانمندی های درونی خود را بشناسند با نقاط قوت خود را بالا برده کاستی های خود را ترمیم نمایند.

یکی از مهمترین جنبه های رفتار افراد سازمان، انتقال صحیح و موثر پیام یا فرایند ارتباط است وجود ارتباطات موثر و صحیح دز سازمان همواره یکی از اجزای مهم در توفیق مدیریت به شمار می آید،به تجربه ثابت شده است که اگر ارتباطات صحیحی در سازمان برقرار نباشد،گردش امور مختل و کارها آشفته می شود. هر مدیر درصد قابل توجهی از وقت خود را صرف انتقال عقاید و نظریاتش به دیگران می کند. وظایف دیگر مدیر و خاصه وظایف او در زمینه کنترل و سازمان دادن، با مسائل و مشکلات ارتباطی همراه است. در سازمان ها ارتباطات فرایندی برای به هم پیوستن اجزای یک نظام اند. هوش معنوی سازه های هوش و معنویت را در یک سازه ترکیب نموده است.

به هر حال مطرح شدن هوش معنوی توسط روانشناسان زمینه های جدید را برای محققین فراهم آورده اند تا در مورد نقش معنویت در احساس و رفتار انسان به تحقیقات و بررسی های جدیدی بپردازند بالاووس و بارت می گویند: عجیب نیست اگر بگوییم اثر بخشی سازمان به معنای تحقق اهداف آن، رابطه نزدیک با اثر بخشی نظام ارتباطی آن دارد. در هر سازمانی که موفقیت آن بستگی به هماهنگی و تلاش همه کارکنان دارد. مدیران می باید بر کیفیت، مقدار و میدان به دست آوردن اطلاعات در راستای تصمیم گیری ها و نتیجه گیری، تکیه نمایند با توجه به تحقیقات انجام شده در سالهای اخیر در دنیا و توجه روز افزون به بررسی ارتباطات سازمانی و کاربرد آن در عرصه های گوناگون و نیز بررسی هوش معنوی به عنوان یکی از عوامل مهم اثر بخشی سازمانهای امروز تحقیقات اندکی در این رابطه در ایران انجام شده است. و همچنین با توجه به اینکه بانک صادرات ایران یک سازمان دولتی می باشد می توان ادعا کرد که نحوه رفتار کارکنان سازمان های دولتی میتواند به عنوان یکی از عوامل مهم جذب مشتریان به شمار آید. از مهم ترین عواملی که می تواند رفتارها، نگرش و تعاملات کارکنان را در جهت ارائه هر چه بهتر کیفیت خدمات بکار گیرد هوش معنوی سازمانی است پس در نتیجه مفهوم هوش معنوی و عوامل موثر در ارتقای آن در بانک ها باید بیشتر مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد. تحقیقات نشان می دهد که عدم استفاده صحیح از اطلاعات و فقدان ارتباط موثر میان تصمیم گیرندگان و مجریان در بانک ها از موثرترین علل ناکامی واحدهای هوش معنوی می باشد.

هدف از انجام این تحقیق سنجش میزان ارتباطات سازمانی و مهمتر از آن بررسی وجود رابطه بین ارتباطات سازمانی و هوش معنوی کارکنان است به عبارت دیگر این پژوهش به دنبال پاسخ دادن به این سوال است چه رابطه ای بین ارتباطات سازمانی و هوش معنوی سازمانی در کارکنان بانک صادرات مغان وجود دارد و سهم و تاثیر هر یک از مولفه های هوش معنوی بر ارتباطات سازمانی چگونه است.

کاربرد هوش معنوی در محیط کار

به عقیده جورج مهم ترین کاربرد هوش معنوی در محیط کار عبارت اند از:

ایجاد آرامش خاطر و چگونگی تاثیر آن بر اثر بخشی فرد

آگاهی از خود، شایستگی کلیدی هوش معنوی است، متاسفانه اغلب ما خود را موجوداتی فیزیکی و مادی می بینیم و معتقدیم که زندگی تجربه ای مادی و فیزیکی است و آرامش خاطر ما وابسته به شرایط زندگی از جمله پول، دارایی و... است که همه اینها برای احساس نا امنی ایجاد می کند. شغل، پول و دارایی چیزهایی هستند که می آیند و می روند و ما کنترل اندکی به روی آنها داریم و یا اصلا کنترلی نداریم. در این صورت این نا امنی، احساس ترس و استرس ایجاد می کند، به گونه ای که عملکرد و روابط ما را در کار و محیط کار تحت تاثیر قرار می دهد.

رشد معنوی که به معنای آگاهی عمیق تر از خود به عنوان موجود غیر مادی است، در واقع منبعی از استعدادهای غیر عینی است که قبلا کشف نشده است. هنگامی که هوشیاری فرد افزایش پیدا می کند و مورد استفاده قرار می گیرد، در او احساس امنیت به وجود می آید و بدین ترتیب عملکرد او در محیط کار بهبود می یابد.

ایجاد درک متقابل و تفاهم

یکی از بنیان های اساسی برای ایجاد رابطه سالم، یکدلی است. ایجاد یکدلی برای بسیاری از مدیران سخت است، زیرا آنها را وادار می کند که فراتر از کارکردهای وظیفه ای حرکت کنند و بدین ترتیب احساسات و عواطف افرادی را که مشغول انجام وظیفه هستند، درک کنند.


تنها در 10 تا 15 سال اخیر، ایجاد ارتباطات بخشی از کار مدیر تلقی می شود که اهمیت فزاینده ای یافته است. امروزه بسیاری از افراد، سازمان خود را ترک نمی کنند، بلکه مدیران خود را ترک می کنند، بنابراین تمایل به حفظ نیروی کار یکی از دلایلی است که درک کارکنان از سوی مدیران را الزامی می سازد.

توانایی شناخت، فهم و پاسخ به احساسات دیگران، نیازمند درک عاطفی و احساسی قوی است و این در حوزه هوش عاطفی قرار دارد. با این وجود، لایه دیگری در زیر آن وجود دارد، لایه ای که علت وجودی احساسات است که ریشه اصلی این شناخت علت ها، در هوش معنوی قرار دارد.

ارتباطات در سازمان

ارتباطات فرایندی است که دو یا چند بخش توسط آن اطلاعات مورد نیاز خود را مبادله و با یکدیگر تبادل نظر می کنند. ارتباطات از جمله فرایندی مهمی است که از دیدگاه های مختلفی مورد بحث قرار گرفته است.

ارتباط همانند سیستم اعصاب انسان که نسبت به محرکها واکنش نشان می دهد و با ارسال پیام به اعضای مختلف بدن پاسخها را هماهنگ می کند، اقدامهای بخشهای مختلف سازمان را هماهنگ می کند. یک سازمان بدون وجود ارتباطات تبدیل به مجموعه ای از افراد می شود که وظایف مجزایی را انجام می دهند، اقدامات سازمانی فاقد هماهنگی شده و از اهداف سازمانی به طرف اهداف فردی گرایش پیدا می کنند.

دومین دلیل ضرورت وجود ارتباطات مشارکت در اطلاعات است. مهمترین اطلاعات موجود، مربوط به اهداف سازمان است که منظور و جهت مورد نظر سازمان را به افراد القاء می کند. وظیفه دیگر ارتباطات از نقطه نظر مشارکت در اطلاعات و هدایت افراد برای انجام وظایف است...

فهرست مطالب پایان نامه

چکیده

فصل اول

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت موضوع

چارچوب نظری تحقیق

اهداف تحقیق

سوالات تحقیق

فرضیه های تحقیق

تعاریف نظری و عملیاتی متغییرها

تعریف هوش معنوی

قلمرو تحقیق

فصل دوم

مقدمه

مفهوم معنویت

تعاریف هوش معنوی

ابعاد هوش معنوی

اجزاء هوش معنوی

رابطه هوش معنوی و هوش های دیگر

راه های رشد هوش معنوی

ویژگی های افراد دارای هوش معنوی

کاربرد هوش معنوی در محیط کار

ارتباطات سازمانی

ارتباطات اثر بخش

فرایند ارتباطات

شبکه های ارتباطی

روشهای بهبود ارتباطات

مولفه های ارتباطات

پیشینه تحقیق

فصل سوم

مقدمه

فرایند اجرایتحقیق

جامعه آماری

نمونه و روش نمونه گیری

حجم نمونه

روشو ابزار گرد آوری داده و اطلاعات

روایی وپایایی ابزار اندازه گیری

رواییو پایایی پرسشنامه

روش تجزیه وتحلیل داده ها و اطلاعات

فصل چهارم

مقدمه

آمار توصیفی

آزمون کلوموگروف-اسمیرنف:

فصل پنجم

مقدمه

نتایج آمار توصیفی

پیشنهادات

پیشنهادات برای تحقیقات آتی

منابع

پیوست

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید